ECE İNŞAAT BASKI BETON TAAH.NAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.


Haberler

Tüm haberler

BOLU Merkezde,Baskı beton çalışmaları başladı2.12.2012

BOLU Merkezde  İzzet Baysal Caddesinde başlatılan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında doğal görünümlü baskı beton çalışmaları da start aldı. 15 cm Beton Üzerine   

DEKORATİF BASKI BETON


Dekoratif Baskı Beton Tanıtımı:

Çok çeşitli renk ve desende, granit, kayrak gibi doğal taşların tek tek döşenmiş görünümünü verebilen, iç ve dış mekanlar için tasarlanmış, zemin ve duvar kaplanması için uygulanan desen baskılı beton teknolojisidir. 

Dekoratif (Baskı) Beton çökmez, kaymaz, leke tutmaz, estetiktir, uzun ömürlüdür, yüzey üzerinde iz kalmaz, su birikmez. Güneş ışınlarına dayanıklı olduğundan rengi solmaz. Tasarım özgürlüğü sayesinde uygulandığı yerin şartlarına ve çevresine mükemmel uyum sağlayarak bütünleşir. Zengin renk seçeneği sunar. Dokuz farklı kalıp dizaynı vardır. Duvar kaplama sistemlerinin ekonomik ve hızlı yöntemidir.

Dekoratif (Baskı) Beton, tüm dikey ve yatay yüzeylerde, iç ve dış mekanlarda, betonarme döşemelerde, bahçe ve park düzenlenmesinde, havuz kenarlarında, alışveriş ve iş merkezlerinde merkezlerinde, turistik tesislerde, kent alanlarında, meydanlarda, teraslarda, müstakil ev, bina, dükkan, endüstriyel yapılarda, gezinti yollarında, restorasyon alanlarında, marina ve rıhtımlarlarda, otoparklarda, depo zeminlerinde ve akaryakıt istasyonlarında, istinat duvarlarlarında, bahçe duvarlarında, bina cephelerinde, iç mekan duvarlarında uygulanır.

Herhengi bir nedenle (enerji, haberleşme hatlarının geçirilmesi , vs.) onarım gereken yerlerde uygulama işlemleri aynen yapılarak kolayca eski haline getirilebilir ve onarımdan sonra renk farklılığı oluşmaz.

Dekoratif (Baskı) Betonun Uygulanacağı Zeminin Hazırlanması:

Dekoratif (Baskı) Beton uygulaması yapıldıktan sonra, zeminin oturmasından dolayı baskı betonda çökme, bu çökmeye bağlı olarak çatlakların ve kırılmaların oluşmaması için zeminin ıslah edilmesidir. 
Zemin ıslahı için dolgu ya da zemin sağlamsa fazla beton gitmemesi için işveren tarafından dolgu yapılacaksa :

Yapılan dolgu öncelikle baskı betonun alt kotuna göre tesviye edilmelidir.

Daha sonra, yüksekliği 10 - 20 cm arasında ise el ile tokmaklanarak, 20 - 40 cm arasında ise düz silindir ile, 40 cm'den fazla ise vibrasyonlu silindir ile dolgu optimum rutubete getirilerek sıkıştırılır.

Dekoratif (Baskı) Betonun Uygulanacağı Zeminde Kalıp Kurulması Betonun kayıpsız ve düzgün kenarlı dökülmesi için Dekoratif (Baskı) Betonun kalıp ebatları hesaplanarak saha kalıbı kurulmalıdır. Bu hesaba farklı desen kalıp ebatları da dahil edildiğinde tekdüze görüntü yerine farklı desenli görüntü tasarlanmış olur. 
Trafik yüküne göre, gerekiyorsa kalıp kurulduktan sonra demir donatı döşenmelidir. Demir donatıya gerek yok ise betona 0,6 kg / m3 fiber katılması önemlidir.
Beton dökülmesi 10 cm kesit kalınlığında, PÇ42,5 veya PÇ52,5 çimentosu ile hazırlanmış 350 dozlu 0-7 mm veya 0-9 mm agregadan hazırlanmış minumum 16 slump(Akışkanlık kıvamı) beton dökülerek vibratör ile sıkıştırılır ve mastar ile tesviyesi yapılır. 
İmalatı yapılacak olan Dekoratif (Baskı) Beton uygulamasında kullanılan beton, dekoratif amaçlı olduğundan, beton kalitesinde meydan gelebilecek sorunlar görsel olumsuzluklara neden olur. Bu nedenle betonun karışım özelliklerine dikkat edilmelidir.
Yüzey Sertleştirici Uygulanması Beton el ile kontrol edildiğinde 2 cm iz bırakacak kadar priz aldığında özel olarak imal edilmiş renkli yüzey sertleştirici (CSH) 3 - 5 kg / m2 oranda betonun yüzeyine serilerek mala ile perdahlanır. 
Yüzey sertleştiricinin içindeki renk pigmentleri UV ışınlarına dayanıklı olup güneş ışığından solmaz. Yüksek yüzey mukavemeti sağlar ve sonsuz renk seçeneklerine sahiptir.
Renkli Kalıp Ayırıcı ve Eskitme Tozu Uygulanması Yüzey sertleştirici ile uyumlu olan özel üretilmiş kalıp ayırıcı madde yüzeye ikinci bir renk efekti verebilecek şekilde dizayn edilmiştir. 200 - 400 gr / m2 dozda yüzeye serpilir. 
Desen vermek için kalıp baskı uygulamasından sonra kalıbın betondan kolayca ayrılarak yüzey bozulmasına sebep olmaz. UV ışınlarından etkilenmez. İstenirse yüzeye ikinci bir renk efekti verebilecek şekilde dizayn edilmiştir
Kalıp Baskı Uygulanması Seçilen desen kalıpları arasında derzlerde boşluk ve şaşma olmayacak şekilde, uygulanması gereken desen istikametinde, kalıplar yerleştirilerek üzerine basınç uygulanır ve tokmaklanır. Yeni uygulama için kalıp kaldırıldıkça desenlerde düzensizlik meydana gelmişse bu düzensizlikler anında düzeltilmelidir.Derz Uygulanması Statik açıdan gerekli yerlerde betonun çatlamasını önlemek amacıyla genleşme derzleri kesilmelidir.Yıkama Baskı işleminin uygulanmasından minimum 48 saat sonra basınçlı su ile yüzey yıkanır. Yüzeyde ikinci bir renk efekti istenilirse yüksek basınçla yıkama daha az eskitilmiş görüntü verirken , düşük basınç ile yıkama daha fazla eskitilmiş yüzey görüntüsü verir.Yüzey Koruyucu ve Parlatıcı Cila Uygulaması Solvent bazlı akrilik reçine esaslı şeffaf cila, uygulandığında betonda yalıtımlı ve koruyucu film tabakası oluşturur. Yüzeyin tozumasını engelleyerek kalıp ayırıcı tozun renginin sabit kalmasını sağlar. UV ışınlarına dayanıklıdır. Su itici özelliği vardır. 
Beton yüzeyinin emiciliğine ve ortam ısısına bağlı olarak, fırça , rulo uygulamalarda 0,100 - 0,200 lt / m2, püskürtme uygulamalarda 0,150 - 0,250 lt / m2 sarfiyat ile kullanılır.

www.baskibeton.net | www.ece-insaat.com | www.ecebaskibeton.net | www.ecebaskibeton.com |www.ecebetonteknolojisi.com

İLETİŞİM:

TEL: 0.216 473 92 14 - FAKS : 0.216 473 92 15